No niin nyt on jälleen yksi koe takana päin.

City kuurinallinen sahtia jos maltaasta puolet ohraa ja puolet vehnää.

Tässä noin määrä ohjetta ja säästän teidät kuvilta koska on varmasti aika tylsää nähdä samanlaisia kuvia. Valmistus meni lammilaisen ohjeen rungolla.

1,5 kg sahtimallasta ja 1,5 kg vehnämallasta jonka rouhin kokonaisesta kahvimyllylläni epämääräisen karkeaksi/hienoksi. 6 litraa lämmintä vettä 30 kpl katajanmarjoja, hellanlevy ykköselle , kansi kiinni ja kolme varttia. Litra 60* vettä sekoitus kolme varttia, 70* vettä litra sekoitus ja kolme varttia, kattilan reunat tulivat vastaan joten puoli litraa 80* vettä sekoitus ja kolme varttia, 0,5 litraa 90* vettä, 30 g suklaamallasta 10 katajanmarjaa noin kaksi rkl humalaa kahvimyllyllä hienoksi jauhettuna kolme varttia ja lopuksi puolikas litra kiehuvaa vettä ja pieni odotus. Mäski ei ollut mitään puuroa vaan velliä siis tosi litkua. Kuumasin mäskin kiehumispisteeseen ja petasin sen kuurinalle ilman katajaa. Ensinmäinen kolme litraa tuli nopeasti läpi, kuumensin sen ja lisäsin sen takaisin mäskin päälle. Juoksu rauhoittui ihan mukavaksi menoksi, vierrettä oli valunut melkein neljä litraa kun päätin laittaa kuurinalle vielä yhden litran kiehuvaa vettä. Valmista vierrettä  viitisen litraa jota kuumensin levyllä varmaankin puolisen tuntia mutta kuitenkin niin ettei lämpötila noussut yli 80 asteen. Pikainen jäähdytys kylmävesi altaassa ja pala hiivaa' 1/6 osa pakettia sekaan. Vuorokausi käymistä lämpimässä ja vielä puoli vuorokautta lämpimässä kansiterissa.

Sitten alkaakin odotus mitä tuleman pitää, epäilen että otin vierrettä liian paljon mutta makealta tuo maistuu ja käykin melko mukavasti.

EDIT Aivan loistava sahti jos saa sanoa jopa viimeinen lasipullollinen 7 viikkoisena oli ehkä parasta mitä olen tehnyt ja kuinka hyvää se olisi ollut esim 8 viikkoisena sitä ei kukaan tiedä koska kaikki hyvä loppuu aikanaan :)