Mistä tietää että sahti on pilalla ? Tietysti siitä että se haisee pahalle, maistuu pahalle ( kannattaa  harkita ettei edes maista), väri äärettömän epämielyttävä, kanisteri on paisunnut, sahti ryöpsähtää ulos kanisterista, sahti kuohuu ulos kanisterista... Tosin liian aikaisin korkitettu ja /tai lämmin sahti saattaa vähän kuohata kun aukaisee korkin ja se yleensä rauhottuu hetken kuluttua. Mutta jos kuohuminen jatkuu ja jatkuu tai alkaa kuohua vasta hetken kuluttua korkin aukaisusta on silloin sinne päässyt joku pöpö. Pieni palvelus sahdin tekijälle on se että jos laina kanisteriin on päässyt pöpö siis sahti kuohuaa ulos turvonneesta kanisterista niin hävitä kanisteri koska ei kai ole keinoa jolla siitä pääsisi eroon näin ollen aina kun laitaa sahdin kyseiseen kanisteriin niin lopputulos on aina pilalla :(
Kanisteri pitää aina muistaa pestä heti sahdin loputtua pienikin määrä sahtia lämpimällä tiskipöydällä päivän pilaa kanisterin !

Lieneekö syy tekijässä vai kotiin palaneesta kanisterista , laitoin vähän käyneen sahdin kahteen kanisteriin ja toisen kanisterin sisällys rupesi 'käymään' ja vaahtoamaan sieltä ulos. Yleensä tässä vaiheessa sahti maistuu jo pahalta mutta tämä kanisteri on käydä kuohunnut jo 5 päivää (+ 7 päivää kylmässä)  mutta maku on edelleen makea ei hapan eikä outo, tuoksu vierteen oloinen ja jotenkin luulen ettei kuitenkaan ole muodostunut alkoholia (?). On kyllä jännä seurata missä vaiheessa siitä tulee pahaa. En kyllä uskalla laittaa korkkia kii koska varmasti se ei silloin pysy kanisterissa.

EDIT. Tämä sahti kävi ja kävi kaksi viikkoa ei haissut eikä maistunut vieläkään pahalle mutta hetin sen jo pois , myös kanisterin, mikä lie pöpö siihen hypännyt ???