_DSC0189-normal.jpg

Lauantaina oli pääsiäis sahdin vuoro, aamu kuudelta oli pakkasta 25 astetta.

_DSC0055-normal.jpg

_DSC0180-normal.jpg

Perus settiä valmistukseen säkki sahtimallasta, kilo ruismallasta, kilo ruisjauhoja ja puoli kiloa mämmimallasta, kostutus kiehuvalla vedella jota sitten lisäilin kuupallisen noin tunnin välein sekoittaen.

_DSC0181-normal.jpg

Noin viiden tunnin jälkeen kuumasin kivet sekapuunuotiossa , tuo pihkapuun käyttö ei ollut mikään paras asia.

_DSC0193-normal.jpgMätin mäskin kuurinalle ilman katajia koska ei huvittanut lähteä lumihankeen rämpimään. Niinhän siinä sitten kävi että vierre juoksi ihan äärettömän hitaasti ja vilkaisu säkin kylkeen ja myöhempi tarkistus kotona olin osanut ostaa saman erän mallasta mistä tein joulun sahdin.

Mikä kiire valmiissa maailmassa , sahtivierre (40 l) juoksi  reilu viisi tuntia ja nenätippu yön yli. Pikainen jäähdytys pakkasessa ja käyte (1 pkt hiivaa) sekä humalat sekaan. Molemmat vierteet olivat niin makeita että hieman lisäsin nenätippua sahtiin. Sahti kävi lämmitetyssä saunassa pari vuorokautta jonka jälkeen tonka siirtyi kellariin. Pieni erä kävi lämpimässä samaisen pari vuorokautta jonka jälkeen jääkaappiin.

EDIT Osallistuin seuran sisäiseen leikkimieliseen sahtikisaan tämän sahdilla ja nenätipulla joka sijoittui 3/9 . Sahdin käyminen epä-onnistui tai vierre oli liian vahvaa koska itse sahti mielestäni liian makeaa  7/9.