Vaikkakin kuvat systeemit eivät toimi laitetaan marssijärjetys esille jottei unohdu.
Tässä kokeilen kuurinan kastelemista katajavedellä sekä avokäymistä jääkaapissa.

1.7.2012 Ämpäri( n 8 l) sahtimaltaita vajaa juomalasi kalja - ja  mämmimaltaita 1,5 litraa kiehuvaa vettä ja loppu hanalämmintä vettä niin että mäski on puuroa. Uunissa asteita sata ja aikaa viisi tuntia noin tunnin välein sekoittaen tässä välissä asteita taisi olla 70 pintaan.
Loppu lämmitys hellillä ensin miedolla lämmöllä ja lopuksi täysillä. Minulla oli kaunis kimppu katajanoksia josta puolet laitoin kiehuvaan veteen jota keitin ja loput petesin kuurinalle.
Samean vierteen kiehutin uudelleen ennen mäskin päälle laittoa, katajavaria käytin varmaan noin reilu neljä litraa niin että vierrettä oli yhtä paljon kuin sahtimaltaita aluksi. Jouduin kiehauttamaan vierteen koska tiskipöydältä 'pompasi' lusikka vierteeseen jos ongin sen pois näin ollen halusin varmistaa etten lisänyt vierteeseen lisä pöpöjä. Mielestäni loppu vierre oli vielä ihan maltaan makuista joten lirutin vielä 3 litraa josta tein tupuli eli keitin vierrettä kasaan niin että sitä oli 2 litraa. Jäähdytin sahtivierteen mahdollisimman kylmäksi ja( ai niin tein ensin käytteen puoli litraa vierrettä ja 16 g palahiivaa) lisäsin käytteen joukkoon. Tupulisahtiin nakkasin pienen palan hiivaa. Pidin sahteja yön yli huoneenlämmössä niin että se oli lähtenyt kauniilla vaahdolla käymään ja siirsin ne jääkaappiin kattilassa jossa päällä kattilankansi siis semmoinen ihan löysä. Tarkistin toki että jääkaapissa ollut mitään voimakkaasti tuoksuvaa. Tänään kolmantena päivänä tupisahti käy täyttä häkää vaahdoten maussa on jo käyneen maku ja se on tupulimaisen makeaa sekä maltaista. Sahdin käymisvaahto on jo laskenut tuoksussa tunnen mämmimaltaan ,maku käynyttä, makeahkoa mutta hiukka laihan tuntuista olisikohan sen aika siirtyä jo kanisteriin ? Pieni varoituksen sana ; jääkaappi ei tuoksu 'ruusulle' kun sahti käy siellä alku metreillä ja uskon että sahti myös imaisee  kaikki vieraat maut itseensä.