Huima määräinen sahdin valmistus putki jatkuu. Tämä moninainen määrä johtuu huonosta onnistumis prosentista mutta ehkä nyt alan ymmärtämään suurempaa säkkiä, no seuraava kerta toden sanoo.

6.7. tein vain ihan citykuurinallisen.Haudutukseen käytin teräksistä lämpöastiaa mutta en nyt oikein tiedä oliko se hyvä. Hyvää siinä oli tietenkin se ettei lämpimänä pitämiseen mennyt virtaa mutta yksi työvaihe lisää kun siirsin mäskin kuumennusta varten kattilaan. Ensi kerralla voisin kokeilla ehkä vain vierteen kuumennusta en mäskin.

Nyt itse asiaa sahtimaltaita vajaa ämpäri, lasillisen ruis- ja vehnämallasta sekä ruisjauhoja. Kaadoin lämpöastiaan kolmisen litraa kiehuvaa vettä jonka annoin jonkin aikaa jäähtyä ennen maltaiden lisäämistä ja laitoinhan minä ruokalusikallisen katajanmarjoja joukkoon. Kolmen vartin välein kaadoin joukkoon kiehuvaa vettä vajaan litran. Aikaa kului nelisen tuntia. Mäskin petaus kuurinalle ilman katajaa, samean vierteen kuumennus ja takaisin kuurinalle, niin ja kuurinalle laitoin 6 humalan käpyä. Kiehuvaa vettä lisäilin kuurinalle sen verran että sain viitisen litraa vierrettä. Pikainen jäähdytys ja nokare tuorehiivaa joukkoon, lämpökäyminen noin vuorokausi ja sitten jääkaappikylmään, vuorokausi kansi raollaa ja sitten tiukka kansi kiinni (ei ollut kanisteria joten sahti tekeytyy ämpärissä)

Nenätipusta keittelin olutta johon lisäsin katajanmarjoja, amarillo humalaa, jäähtyneeseen vierteeseen vielä hunajaa ja hiivana us-05

image.jpg