Puuhastelin mehumaijasahti sahtikurssilla mutta tekniset vaikeudet jotenkin syrjäyttivät sen teon huolellisuuden. Mutta tehty mikä tehty joten tässä pieni sepostus.

Ohramaltaita, ruismaltaita ja - jauhoja sekä ripaus humalaa.

Kostuttelin sen kädenlämpöisellä vedellä paksuksi puuroksi. Noin tunnin välein lisäilin aina vaan kuumempaa vettä viisi kertaa olisikohan ollut vajaa litra sitä vettä. Viimeisen lisäksen jälkeen totesin että mäskin lämpötila oli liian vähän reilu 50 astetta joten lämmittelin hellan päällä mäskiä ja jätin sen vielä hautumaan. Petasin mehumaijan muutamalla katajan oksalla. Mäski maijaan ja sitten vain valuttelemaan, ensimäisen pari litrasen laitoin takaisin mäskin päälle kunnes sain kirkasta . Lisäilin kiehuvaa vettä pienissä erissä, juoksi huonosti, kunnes vierrettä oli viisi litraa, jäähdytys ja hiiva sekaan.

Vierre oli tosi tummaa ja lähti hyvin käymään.