Sain 5 litraa kylmää vierrettä jonka laitoin käymään.

Siis 5 litraa vierrettä josta lämmitin kahvikupillisen noin 40 asteiseksi koska käytin kuivahiivaa. Jos olisin laittanut tuore hiivaa olisi lämpötila alle 36 astetta. Kuivahiivaa siis yksi tl (palahiivaa 1/8 osa pakettia onko se noin 7 g) jonka sekoitin lämpimään vierteeseen siis tein esikäytteen joka jouduttaa käyntiin lähtöä, toki hiivan voi vain nakkasta suoraan kanisteriin. Halusin maustaa vierteen 1 tl katajanmarjoja ja 1 rkl humalaa jotka kiehautin kuumassa vedessä ja lisäsin vierteeseen.

Käytteen herättyä ( kuplia ja vaahtoa pinnalla) lisäsin sen vierteeseen, kanisterin korkki auki ja 1-2 vrk huoneenlämmössä ja sen jälkeen korkki kiinni ( aluksi höllästi) jääkaappi kylmään 2-4 viikkoa.