2 sk sahtimaltaita
3 kg ruismaltaita
2 pkt tuore hiivaa
2 kuoraa tuoreita humalankäpyjä
5 kpl hehkuvaa kuuvaa kiveä
sopivasti vettä
Sumuinen aamu alkoi hiljaisesti 5.15 ja sahdin teko tulien sytyttyä tuntia myöhemmin. Ensin maltaiden kostutus lämpimässä saunassa ja vettä sekä lämpöä lisäillen kerran tunnissa. 6 tunnin kuluttua kivet pataa ja hetken perästä mäski katajilla pedatulle kuurinalle. Kello lienee 3 kun ensimmiset virteet tippuvat , kahden ensimmäisen viertteen kuumaus kivillä ja takaisin kuurinalle selä tässä vaiheessa unohdettu humala myös mukaan. Viimeiset vierteet jäivät tippumaan puoli viiden maissa. Hiivasta käyte ja sekaan kun vierre oli kädenlämpöistä, sahti kellariin puolilta päivin jossa lämpöä yli 10 ja kannet rakosilleen.



....mela parka....



....täydelliset kataja, kiitos...





....koivunsiemeniä...

'Aurinko jo päätti retken siskoistaan jäi jälkeen hetken...'

...seuraavan aamun vierre tahmainen ämpäri...

...yön yli käynyttä...



Korjatkaa viisaammat jos olen väärässä; humalan kävyt ovat korjuu kypsiä kun sisällä on keltaista siitepölyä ja se on tahmea.