Mä en oo ihan paras kun sahtia pitäisi tehdä kynällä . vaa'alla ja mittarilla , se on varmaan ihan opeteltava taito. Tässä on kuitenkin yritys mutta ohjetta ei kannata kokeilla ennen kuin valmista loppu tulosta on maistettu, suosittelen. Niin ja mikä kokeiluun tuleen niin pitäisi olla maltillinen ja kokeilla vain YHTÄ asiaa kerrall koska silloin tietää kokeen vaikutuksen.

aika alkaa

3,3 kg sahtimallasta

7 l kylmää vettä

0,075 kg ruismallasta

0,075 kg luomu ruisjauhoja

0,08 kg tummaa ohramallasta

sekoitus ämpärissä , kansi kii ja jääkaappiin

aikaa kulunut 10,40

mäski teräskattilaan 2 l lisää vettä sekoittelua liedellä niin että lämpötila kohosi + 30 °

Uuniin jossa lämpöä + 100 °

aikaa kulunut 11,50

lämpötila oli + 40 ° sekoitus ja takaisin uuniin

aikaa kulunut 12,45

lämpöä 48 ja kuumennus 55 sekoitusta ja takaisin uuniin

aikaa kulunut 14,50

lämpö 68 . lämmitys liedellä 70 humaln lisäys noin 1 rkl ja takaisin uuniin

aikaa kulunut 15,40

uunista liedelle ja kuumennus +85 °

aikaa kulunut 16,10

peteus kuurinalle ilman katjaa, ihan hurja juoksu vahti varmaan minuutissa tuli 3 litraa joten vierteen kuumennus katajalla ja takaisin kuurinalle lisäksi 3 l kiehuvaa kataja vettä. Maku oli mielestäni raaka joten päätin kiehauttaa valmiin vierteen ja ehkä olen mennyt vesi laskuissa sekaisin koska vierrettä oli paljon.

aikaa kulunut 22,10

hiivan lisäys kylmään vierteeseen ämpärin kansi raollee ja lämpimään käymään

2-normal.jpg

3-normal.jpg

4-normal.jpg5-normal.jpg6-normal.jpg8-normal.jpg7-normal.jpg9-normal.jpg10-normal.jpg