Tänäänkin oli hyvä päivä tehdä sahtia citykuurinalla.

kes%C3%A4kuu2014%20327-normal.jpg

Tällä kertaa tarinan juoni menee näin:

9 litraa vettä, 1 rkl katajamarjoja sekä hyppysellinen humalaa kuumensin jotain + 70 astetta.

kes%C3%A4kuu2014%20331-normal.jpg

Sahtimaltaita 7 litraa, 1 dl kotikaljamallasta sekä 3 dl vehnämallasta jauhettuna tehosekottimessa oikein hienoksi sekä 2 dl ruisrouhetta. Miksikö jauhoin maltaan tosi hienoksi koska tuo citykuurina on niin pieni ja nopea niin yritä hidastaa vierteen juoksemista hienolla jauholla.

Siirsin kattilan kansi päällä lieden pienimälle levylle ja lämpö ykköselle, sekoittelin tunnin välein ja mäskäsin 4 tuntia.

kes%C3%A4kuu2014%20338-normal.jpg

Värin parantamiseksi lisäsin 1 dl hienoksi jauhettua suklaamallasta. Miksi näin myöhään , tahdoin väriä en tummaa makua. Kuumensin mäskin kiehumispisteeseen ja petasin kuurinalle ilman katajaa. Lisäsin kuurinalle vielä 2 litraa kiehuvan kuumaa vettä ja sain 5 litran kanisterin piri pintaan. Kuumensin vierteen + 80 asteiseksi ja jäähdytin kylmävesi altaassa. Jäähtyneeseen vierteeseen liotin 1/8 osa paketillisen pullahiivaa. Sain vinkin kun ostaa hiivaa niin päiväyksen jälkeinen kirjain olisi hyvä olla A tai B muita kirjaimia kannattaa välttää, en tiedä miksi mutta löysin B:tä joten en ostanut D: joka olisi ollut kaupan toinen vaihto-ehto. Nyt sitten vain odotellaan....

kes%C3%A4kuu2014%20349-normal.jpgkes%C3%A4kuu2014%20344-normal.jpg